Jak obsługiwać sziszę

Być może paliłeś już sziszę, ale pewnie nie zdajesz sobie do końca sprawy jak należy ją obsłużyć. Warto na początek zapoznać się z instrukcją. Podpowiadam, jak należy rozpalić shishę, aby czerpać z palenia maksimum korzyści.

Shisha – jak ją obsłużyć i cieszyć się smakiem?

Akcesoria do shishyPo pierwsze, musisz ją zakupić, co pewnie jest oczywistością jednak warto wspomnieć, abyś odwiedził renomowany sklep z shisha. W takim sklepie produkty są najwyższej jakości i możesz skorzystać z porady eksperta. Po drugie, nalej do szklanego naczynia wody. Możesz także zastosować wino albo mleko. Niektórzy wolą palić fajkę właśnie na tego typu napojach. Smakuje ona inaczej i wrażenia są przez to różne. Ważne, aby nalać płynu nie do pełna, a jedynie dwie trzecie. Następnie umieść specjalny tytoń do sziszy zwany także tytoń do fajki wodnej w naczyniu do tego przeznaczonym. Możesz go zakupić we wspomnianym profesjonalnym sklepie bądź przez internet. Zamiast tytoniu może być użyta także melasa do shishy. Mają one zwykle owocowe smaki i zapachy, a więc komfort palenia może być wówczas większy. Zależne jest to zresztą od tego co kto lubi. Kolejnym krokiem jest przykrycie naczynia z tytoniem bądź melasą folią aluminiową i zrobienie w niej kilku małych dziurek. Na folii ułożone będą następnie węgielki. Teraz właściwie wszystko już gotowe. To jest cała filozofia. Przyznasz, że nie trzeba wielu zabiegów, aby cieszyć się możliwością palenia fajki. Największą filozofią jest chyba odpowiednie rozżarzenie węgli. Trzeba je „rozdmuchać”, aby dawały dostateczną ilość ciepła i wchodziły w reakcję z tytoniem. Nie każdy opanował tę sztukę, jednak odrobina wprawy i fajka wodna szisza będzie dostarczała nam świetnych wrażeń nie tylko w barze, ale też w domowym zaciszu.

Jeżeli masz jakieś problemy związane z obsługą albo szisza, której używasz nie do końca się sprawdza, nawiedź sklep z shishami. Specjalista podpowie ci, jak pielęgnować urządzenie, by służyło jak najdłużej, a być może doradzi również zakup nowego.